Варильні поверхні


Як вибрати вбудовану кухонну панель?

Після того, як ви определились з відповідним різновидом варильної поверхні , треба визначити для себе такі параметри вибору:

  1. Розмір. Залежити від потреб користувача та можливостей кухонного простору. Маленькі модульні поверхні займають мінімум ширини робочої поверхні – від 30 сантиметрів. Стандартні варільні панелі випускаються із шириною від 45 см до 60 см. Панелі із шириною 90 см підійдуть лише для просторих кухонь.
  2. Спосіб керування та перемикачі. Трапляються 4 типи перемикачів. Залежно від типу перемикачів розрізняються такі типи керування поверхнею:

    • Поворотні представлені у формі ручних ручок. Застосовуються в газових панелях, рідше – в електричних.
    • Утоплювані перемикачі повертаються вручну, після чого утоплюються всередину. Таке рішення спрощує процес очищення та захищає від дитячих рук.
    • Кнопкові. Представлені у формі кнопок, які відповідають за вказівки корисних властивостей.
    • Сенсорні. Сучасний варіант перемикачів. Сенсорні кнопки працюють від одного дотику та підсвічуються для уникнення помилок у виставленні параметрів. Гладка поверхня варильної поверхні забезпечує стильний зовнішній вигляд та просте очищення від забруднень.

Переваги вбудованих варильних поверхонь

Покупці віддають перевагу вбудованій кухонній техніці, з огляду на її компактність, невибагливість у догляді та привабливий зовнішній вигляд. Вбудовувані варільні поверхні успішно вписуються в інтер'єр і концепцію кухонного приміщення. Вона вбудовується в єдину стільницю, яка прикриває кухонні шкафчики та тумбочки.

Головне перевага варильної панелі в тому, що її вибирають індивідуально під дизайн та потреби. До того ж їх можна встановлювати взагалі у будь-якому місці, навіть у іншому боці від духового шафи.

Різновиди варильної поверхні

Серед розмаїття вбудованих варильних поверхонь розрізняють п'ять різновидів:

  • Газові вбудовані варильні поверхні . Газова кухонна панель не втрачає актуальності та, як і раніше, користується популярністю серед покупців. Працює пристрій від газових конфорок різної потужності та типу. На ній розміщуються від двох до п'яти пальників. Газові панелі приваблюють економічністю. Якщо будинок або квартира приєднана до газопостачання, то вигідніше використовувати газове обладнання. Серед переваг також виділяють тривалий термін експлуатації, такі пристосування працюють до 35-40 років, іноді навіть довше. Також великою гідністю є різноманітність матеріалу робочої поверхні. Вони можуть бути з нержавіючої сталі та емальованого металу або із загартованого скла . Ще одне перевага — продуктивність роботи та приготування, вони швидше нагрівають на дно посуду, що скорочує час готування. Що стосується функціоналу, то тут вони поступаються іншим моделям. З опцій у них є газ-контроль та електрозапалювання.
  • Електричні . Деякі будинки та новобудови в житлових комплексах не передбачають газопостачання. У таких будинках електричні вбудовані варільні поверхні – єдине рішення. Електричні модифікації — сучасний та безпечний у використанні варіант кухонної техніки. Вони вирізняються простим доглядом, оскільки плоска поверхня легко та швидко очищається. На електричній панелі є температурний контроль, який дозволяє встановити показник температури з точністю до 1-2 градусів.
  • Модульні або domino . Модульні пристрої допоможуть самостійно організувати ідеальну, відповідну робочу поверхню. Вони містять у собі кілька різновидів пристроїв: пароварки, гриль чи навіть фритюрниці. Використовувані модулі формуються в одну варильну поверхню та вбудовуються в стільницю. За допомогою такого обладнання пані створюють професійну робочу панель для готування. Виготовляються модульні частини в одному стилі з розмірами 50х30 см.
  • Індукційні . Нагрівач такої панелі є індукційною котушкою, яка створює електромагнітне поле. Особливість цієї поверхні в тому, що нагрівається тільки дно каструлі або сковороди, поверхня водночас залишається холодною. Потрібно зазначити безпеку використання індукційних моделей — холодний нагрівач запобігає опікам, пов'язаним із дотиками до гарячої поверхні. Нагрівальний елемент активується після попадання на нього посуду, тому випадки зі випадковим ввімкненням плити зводяться до нуля. Що стосується догляду за пристроєм, не рекомендується використовувати сильнодійні речовини та мийні засоби. До огріхів індукційних плит відносять лише обмеженість у виборі посуду. Для такого обладнання купують спеціальний магнітний посуд із чавуну або емальованої сталі.